25
Чет, Юли
29 Нови статии

Тенис
Инструменти
Шрифт

В истински празник за любителите на тениса се превърна турнирът „Свиленград оупън 2021“.

Надпреварата, която е само за непрофесионални състезатели, се проведе на тенис корт „Парка“ в градския парк. В нея се включиха 40 тенисисти от цялата страна. Да покажат майсторството си бяха дошли желаещи от Свиленград, Бургас, Любимец, София, Харманли, Хасково, Крумовград, Тетевен, Казанлък, Пловдив, Варна, Приморско и Сливен.

Турнирът премина в два дни, като в първия сили премериха двойки, съставени от мъже. Победители станаха свиленградчаните Ивайло Недялков/ Манол Михайлов, а на второ място се класираха Димитър Арнаудов/ Георги Милев.

На 26-и септември пък турнирът бе в стил смесени двойки. Първи станаха Николай Попов/ Сара Маздрашка, а на второто стъпало на почетната стълбичка се качиха Христо Петров/ Александра Янкова.Участниците останаха с прекрасни впечатления от турнира и любезните домакини в лицето на тенис корт и ресторант „Парка“ и „Парк хотел Романтика“. Те изказаха своите благодарности и към организаторите на надпреварата, с чиито усилия и помощ се състоя тя - Иван Панделиев, Валентин Куманов и Иван Бабачев.

Накрая всички се разделиха с обещание, че през 2022 г. ще се организират и проведат още две „Свиленград оупън“ състезания от този тип.

Диляна ЦВЕТКОВА