13
Съб, Юли
18 Нови статии

Тенис
Инструменти
Шрифт

9-годишната ни тенис надежда Рая Стайкова се класира за финал на престижната надпревара „Мини София Оупън 2019“. Мачът ще се играе на 3 февруари в зала „Арена Армеец“ преди централната за съответния ден среща на „Sofia Open 2019“. Опонент на свиленградчанката ще е Елена Пападопулу от ТК „Витоша“ (София).

Рая се класира за финала след като се представи отлично в надпревара в зала „София“, в която се включиха по 8 от най-големите ни таланти при момичетата и момчетата на 9 и 10 г. Желанието й за победа бе толкова голямо, че тежкият вирус, който малката ни тенисистка изкара дни преди турнира, не я спря да се включи в състезанието.

Малко не достигна на другия ни представител – Руси Георгиев, да се класира за финалната среща. Нашето момче се нареди на трето място.

Впрочем, това е вторият голям успех за Рая Стайкова. Припомняме, че през септември миналата година тя се включи във финалите на турнирът „Champions bowl“, считан за неофициално световно първенство за деца. Свиленградчанката премери сили с победители от квалификационните кръгове от 33 държави от различни краища на света.

На снимката: Рая Стайкова, най-вдясно

Диляна ЦВЕТКОВА