Тенис
Инструменти
Шрифт

gogoЛично президентът Росен Плевнелиев поздрави свиленградчанчето

Свиленградската надежда в тениса Георги Георгиев постигна поредния си голям успех на турнира на шампионите до 8-годишна възраст, провел се в столицата, паралелно с основния Турнир на шампионките при жените, в който се състезаваше Цветана Пиронкова. Нашенчето би наред противниците си и стигна до финала, като малко не му достигна да грабне купата.

Георги получи правото да участва в престижната надпревара, тъй като е сред осемте най-силни малки тенисисти на България, избрани според представянето им през състезателната година и броя на спечелените турнири. Нашето момче бе поставено второ в схемата на турнира. В своята група Гого размаза противниците си – шампионите на региони Плевен, Русе и Варна, без да загуби нито един гейм. На полуфинала талантливият ни тенисист постигна също убедителна победа. В последния двубой обаче малко не му достигна и след оспорван тайбрек във втория сет Гого отстъпи на Анас Маздрашки от София.

Срещата се игра в зала „Арена Армеец“, където непосредствено преди финала на основния турнир на шампионките, бяха връчени и наградите на малките тенисисти. Гого получи купата си от президента на Българската федерация по тенис Стефан Цветков. Освен това, талантливото момче има и специална награда от основния спонсор на турнира на шампионките Garanti Koza – едноседмична стипендия за тренировки в комплекса Koza World of Sport в Истанбул, който е сред най-модерните в света и разполага с 32 корта. За добрата си игра Гого бе поздравен и лично от президента Росен Плевнелиев, който се снима за спомен с малките спортисти. Това стана на пресконференцията на победителката в турнира при жените Андреа Петкович.

Гого е на 8 години, а с тенис с занимава от 4-годишен. През тази състезателна година той постигна завидни успехи, като спечели 5 турнира за деца до 8 години и 2 турнира за деца до 10 години.

Елена МИХАЛЕВА