19
Сря, Юни
27 Нови статии

Тенис
Инструменти
Шрифт

Денислав Проданов оглави класацията след победа на Държавен турниср в Пловдив

Свиленградчанинът Денислав Проданов оглави националната ранглиста по тенис за момчета до 12-годишна възраст. От близо 15 години насам, след постиженията на сестри Цингови като състезатели, ТК „Свиленград“ е нямал такъв грандиозен успех, заяви президентът на тенисклуба Красимира Цингова. Още през 2012 г. Дени загатна за своя талант, след като се класира сред осемте най-добри тенисисти в България до 10 годишна възраст и достигна до финалния „Мастърс“ турнир в София, подчерта пък треньорката му Елена Цингова.

Най-ползотворна засега за младия талант се оказва 2014 г. В началото той стартира под № 5 в ранглистата. След няколко добри представяния на отделни надпревари и първо място на държавния турнир, провел се на кортовете на ТК „Албена“ в Пловдив, нашенчето оглави ранглистата.

Денислав е петокласник в IОУ „Иван Вазов“. Ще се постаря за в бъдеще да постигна още по-добри резултати в тениса, каза той пред „Старият мост“. Искам да благодаря на треньорката си и преподавателите ми в училище за разбирането, което проявяват към мен. Имайки предвид, голямата конкуренция при юношите, пожелаваме на Дени да успее да се задържи на върха, а на чаровната му треньорка – много търпение и сили, с които да продължат взаимно да постигат най-високи резултати, заявиха пък от свиленградския тенисклуб.

Диляна ЦВЕТКОВА