14
Нед, Апр
13 Нови статии

Спортни танци
Инструменти
Шрифт

Балетът спечели квота за световно първенство в Русия

Танцьорите от клуба по спортни танци „Меджик“ отново се наредиха сред най-добрите изпълнители. Този път талантливите възпитаници на хореографката Валя Савова спечелиха публиката и журито на провелия се от 9 до 11 юни в Хасково Фестивал на камерния танц. Свиленградчанчетата се представиха с танци в стиловете класика, модерн, джаз, етно шоу, латино шоу, танцово шоу и акроджим. В жестока конкуренция с 14 състава и над 300 участници те завоюваха 1 първо място с танца „Илюзия“, шест втори и 3 трети места. В крайното класиране пък спечелиха сребърните медали, като отстъпиха единствено пред хасковската формация „Тангра“.

Доволна съм от представянето на децата, каза пред „Старият мост“ ръководителката на състава Валя Савова. Най-малката група се явява за първи път на такова състезание и въпреки това се представи много достойно. По думите на Савова малчуганите са изпълнили с голямо самочувствие танца „Палячовци“ и се класирали на четвърто място.

Благодарение на доброто си представяне на фестивала балет „Меджик“ спечели квота за световно първенство в Санкт Петербург (Русия) през октомври т. г. Още отсега започнахме да тренираме усилено, сподели Валя Савова. Танците, с които ще се представим, са „Матрицата“, „Болеска“, както няколко сола и дуети.

Преди това на танцьорите им предстои участие в Международния фестивал "Вълшебен свят", който ще се проведе от 14 до 16 юни в Хасково. Те ще бъдат оценявани от жури, в чийто състав влизат съдии от Италия, Македония и България. Веднага след състезанието балет „Меджик“ заминава за гр. Несебър, където ще се включи в международния фестивал “Слънце, радост, красота”.

Диляна ЦВЕТКОВА