19
Пет, Апр
28 Нови статии

Спортни танци
Инструменти
Шрифт

viktor-alekovВицешампионска титла завоюва Виктор Алеков на провелото се в Хърватска световно първенство по танцово шоу. Състезанието се състоя в световноизвестния спортен център Пореч на Адриатическо море.

В дует с Василена Шопова нашето момче получи сребърен медал в стил „контемпорари“ за танца „Бездна“. В свободния стил Виктор и Василена, които са и европейски шампиони, пък се класираха четвърти с танца „Маската“.

„До WORLD DANCE MASTERS бяха допуснати 26 държави, сред които и България. Първите два дни преди самото първенство бяха проведени последните квалификации. Цедката беше толкова ситна, че имаше категории, в които се допуснаха само по едно - две изпълнения - разказа председателят на Българската федерация по спортни танцови дисциплини Кремена Шопова. - Борбата беше жестока, но нашият национален отбор се представи отлично и завоюва 6 първи, 5 втори и 4 трети места.“

Федерацията е осигурила шестмесечни стипендии за Виктор Алеков и Василена Шопова от началото на идната учебна година. Нашенецът, възпитаник на хореографката на свиленградския клуб „меджик“ Валя Савова, вече тренира в пловдивския балет „Ера“, където играе и Василена. Виктор е особено благодарен на тукашната превозваческа фирма „Бойдеви“, която му осигурила безплатно пътуване, за да може да тренира в Пловдив за световното първенство.

СМ