27
Пон, Май
19 Нови статии

Спортни танци
Инструменти
Шрифт

medjikВиктор Алеков обявен за „Талант на годината“

Спортният клуб по танци „Меджик“ завоюва поредните си награди от голямо състезание. На провелия се в Театър „София“ Шести национален танцов фестивал „Ритъмът в сърцето ми“ възпитаниците на хореографката Валя Савова се наредиха в челната тройка в почти всички дисциплини.

Престижното трето място отборно завоюваха танцьорите от „Меджик“ в категориите „Съвременни и забавни танци“ до 9 години, от 10 до 16 години и над 16 години. Нашите са трети и в „Улични танци“. Лично Алфредо Торес пък награди с медали двойката ни Павел Василев и Меглена Георгиева за представянето й в „Релакс групи“. С грамоти за отлично представяне в категория „Класически и характерни танци“ бяха удостоени формациите ни от 10 до 16 и над 16 години.

Най-голямото индивидуално отличие на фестивала – статуетката „Талант на годината“ бе присъдено също на наше момче – Виктор Алеков. Виктор бе единственият от близо 800-те участници, награден с този приз.

„Много съм доволна от представянето ни на този фестивал. Прекрасно беше изпълнението на дуета Полина Марашева и Виктор Алеков на танца „Серенада“, заслужаваха първо място – сподели ръководителката на състава Валя Савова. - В характерните танци Венета Стаматова и Виктор изиграха отлично „Испански полъх“, новият танц „колорит“, който е с разкошни костюми, също бе много добре представен, както и „Лебед“ на Габриела Стаматова.“

Фестивалът „Ритъмът в сърцето ми“ е с богат награден фонд и различен от досегашните регламенти, което стимулира всички танцьори да се борят за престижните места в тройката. Наградите се дават за група, а не за индивидуален състезател или конкретен танц. Оценява се цялостното представяне на децата от съответната възрастова група, които имат право да се явят с максимум 4 танца в танцовата категория. В тазгодишното му издание участваха 67 състава с над 800 деца от цялата страна. В журито бяха известният кубински танцьор Алфредо Торес Хурейдини, Росен Михайлов – преподавател по модерна танцова техника в Нов български университет, работил в балет “Арабеск“, в Берлин, Лондон, Хон Конг и Америка, и Дарина Бедева – прима балерина на Националната опера и балет.

СМ