18
Чет, Апр
23 Нови статии

Спортни танци
Инструменти
Шрифт

Свиленградският клуб по спортни танци ”Меджик” завоюва Гран При „Хармония и сила”  на Четвъртия фестивал на изкуствата в Приморско, който се проведе от 20 до 24 август 2010 г.

Формацията, ръководена от Валя Савова, се представи с 17 танца: 6 сола, 4 дуета и 7 групови танца. Възпитаниците на талантливата хореографка спечелиха 5 първи места: Габриела Стаматова /златен медал/  с танца „Пипи”, Вяра Язанова и Виктор Карамитев /златни медали/ със „Закачка”, Елена Чобанова и Александрина Алексенкова /златни медали/ с „Надпревара”, а със златна купа бяха отличени  „Индийски танц” и  „Вулкан”.

Със сребърни медали бяха наградени „Болеро” на Венета Стаматова, „Валс на цветята”, „Змии”, „Ну, погоди” в изпълнение на Виктор Алеков и Димитър Гочев и „На плажа”., а с бронзова купа - танцът „Уличен ритъм”.

Танците „Нощта на Хелоуин”/бронзови медали/ на Габриела Стаматова и Богомира Хритова и „Ну погоди” бяха истинска атракция на фестивала и заслужено обраха бурните аплодисменти на публиката. Солата на Полина Марашева „В играта” и „Кибритопродавачка” бяха наградени с трета и четвърта награда. Виктор Алеков пък завоюва бронзов медал с танца „Зоро” и беше избран за Талант '2010 - Приморско.

Така с цялостното си представяне „Меджик” достойно си извоюва купата Гран При „Хармония и сила” - Приморско '2010.

По време на престоя ни в хотел „Монтажи” нямаше как да скучем. Всяка вечер бяха организирани много анимации, състезания и забавления. Ние активно учатвахме в организирания уоркшоп по биомеханика, фрий джаз и американски степ и за награда ни беше подарена 1 нощувка, споделиха пред „Старият мост“ малките танцьори.

СМ