19
Пет, Апр
28 Нови статии

Спортни танци
Инструменти
Шрифт

Най-малките танцьори на балет „Меджик“ отстъпиха само на русначетата

Двете по-големи възрастови групи на свиленградския балет „Меджик“ не можаха да участват в международния конкурс „Слънце, радост, красота“, който се проведе в Несебър.

Причината е, че част от танцьорите се разболели от шарка. Бяхме подготвили солови и групови изпълнения, дуети също, очаквах да спечелим първи места и много медали, но за съжаление пропуснахме тази възможност, каза ръководителката на балет „Меджик“ Валя Савова.

Така в конкурса участваха само най-малките танцьори във възрастовата група до 7 години, които се класираха на четвърто място. Нашенчетата се включиха в съревнованието по съвременен танц и се представиха на сцената с две изпълнения в стил шоу денс. Доволна съм от резултата като се има предвид, че с тези деца работя само от осем месеца, каза Валя Савова. В тази категория се включиха общо 10 състава. В класирането журито постави на първите три места преди свиленградчанчетата представители на Русия и Украйна.

В конкурса „Слънце, радост, красота“ се включиха общо около 2 300 деца от България, Украйна, Русия, Полша, Казахстан, Македония и др. Освен в танци, те се съревноваваха в рисуване, пеене, хореография.

СМ