03
Нед, Мар
27 Нови статии

Колоездене
Инструменти
Шрифт

Двама наши колоездачи спечелиха купите „Свиленград“ и „Коста Паришев“ на критериум, провел се в събота по улиците на Свиленград.

В надпреварата участваха състезатели от 11 клуба в България. Те бяха разпределени в четири възрастови групи, като успяха да сътворят едно наистина силно състезание.

При момчетата младша възраст най-добре от свиленградчанчета се представи Борис Николов.

В следващата група (момчета старша възраст) нашият талант Павлин Льондев се окичи със златото. Въпреки, че беше изключително притеснен от факта, че се състезава на местна почва и може да се изложи пред близките си, той кара повече от добре. Успя да се откъсне от основната група и завърши критериума с цяла обиколка преднина.

Първи се класира и Филип Магалчев, който се състезава при юношите младша възраст. Той успя да изпревари съперниците си, въпреки че падна по време на състезанието.

При най-големите (юноши старша възраст) свиленградчанинът Веселин Георгиев, който преди две седмици стана втори в класацията “Колоездач на 2021”, се нареди шести. Заради контузия в надпреварата за Купа „Пазарджик“ преди седем дни, Веско не успя да разгърне целия си талант и да покаже на какво е способен.

Наградите за Купа “Свиленград” бяха предоставени от Общината, а тези за “Костадин Паришев” – от семейство Паришеви, тясно свързани с колоезденето в града ни.

Анонимен дарител пък, за който “Старият мост” научи, че е бивш състезател на КК “Свиленград 1924”, връчи премии на четиримата ни най-изявени по време на надпреварата колоездачи. Благодетелят даде парична сума за стимул и на последния, завършил критериума при най-малките.

Ветеран на колоезденето в Свиленград и един от последните треньори от старото поколение – Митко Петров, реши да зарадва със специална фланелка най-добре представилия се от клуба ни – Павлин Льондев.