20
Чет, Юни
28 Нови статии

Колоездене
Инструменти
Шрифт

КК „Свиленград 1924“ завоюва бронза в отборното класиране

Шампион на България стана свиленградчанинът Филип Магалчев. Той се класира първи в дисциплината "Индивидуално по часовник" по време на последното и най-важното за сезона състезание на шосе - Държавен личен отборен шампионат момчета старша възраст.

Надпреварата се проведе в Слънчев бряг, а награждаването бе днес.

Изключително много се гордея с Филип, който успя да завоюва златото в тази трудна дисциплина, където трябва да разчиташ единствено и само на себе си, сподели пред "Старият мост" треньорът му Христо Георгиев. Той заяви още, че КК "Свиленград 1924" е участвал в състезанието с 8 колоездачи, които също се представили достойно. Благодарение на всеобщите усилия клубът се нареди на трето място в отборното класиране, подчерта наставникът.

Свиленградските колоездачи постигнаха и по-раншни успехи. На 21 май нашите момчета взеха участие в шосейното състезание в Боровец, провело се в памет на Камен Станчев. Там Павлин Льондев направи изключително добро каране. Въпреки че финишира първи, се класира втори по точки. На 23 май пък се бориха за медали за Купа "Стара Загора", където Николай Христов се окичи със сребро при момчета младша възраст.

Оттук нататък на КК "Свиленград 1924" предстоят състезания на писта. Силно се надявам представянето ни отново да бъде увенчано с успех, сподели Христо Георгиев.

Диляна ЦВЕТКОВА