14
Нед, Апр
13 Нови статии

Колоездене
Инструменти
Шрифт

damyan-kostadinovНиколай Милков първи на „Индивидуално по часовник“, Дамян Костадинов републикански шампион

nikolay-milkovДвама свиленградски колоездачи смачкаха конкуренцията на провелия се в Сливен държавен личен шампионат на шосе. Състезанието е най-важното в календара на Българския колоездачен съюз и в него взеха участие представители на всички клубове в страната.

В дисциплината „Индивидуално по часовник“ Николай Милков спечели убедително първото място при мъжете. Той победи с повече от една минута разлика пред втория в класирането. Милков е включен в разширения състав на България за предстоящите олимпийски игри в Лондон.

При юношите старша възраст свиленградчанинът Дамян Костадинов, който се състезава за троянския колоездачен клуб „Хемус, спечели републиканската титла на „120 км общ старт“. „За мен и за моя отбор състезанието се разви идеално“, сподели Дамян. Той и съекипниците му догонили откъсналата се група точно преди изкачването. След това задминали шест души от бегълците и на финалния спринт нашенецът се оказал най-бърз. Другата седмица Костадинов ще участва в многоетапно състезание от висок ранг в гр. Сивас, Турция, при конкуренцията на колоездачи от цяла Европа. За края на юли пък е получил повиквателна от националния отбор за Балканиадата, която ще се състои в Белград.

СМ