22
Пон, Юли
41 Нови статии

Футбол
Инструменти
Шрифт

Велко Велев

Лакърдията на един млад президент от региона за влизане отново във „В“ група, на който и да е отбор от Област Хасково, с изключение на "Любимец 2000" и ФК "Арда" - II (Кърджали), разсмя и децата от школата.

Запалянковците и старите кибици на центъра до Химическото чистене трябва бая слънчоглед да изчоплят в Свиленград за промоция в трета лига. Само ако се огледат в съседните области и общини, ще открият куп наточили балтиите отбори.

Те вече знаят, че поредните интервюта на Господин 21 с анонса: Пак ще играем с "Димитровград 1947" дерби, ама по-нататъка

НЕ ХВАЩА ДИКИШ

Те, онези отбори до Ямача (ОФК „Хасково“ и ФК „Хасково 2022“), следващия сезон със сигурност могат да решат на редовно общо събрание и те да направят крачка към завръщане в Трета лига през плейоф.

Гого Гогов - Даскала като извади тетрадката си и четем:

През сезон 2022-23 от "В" ЮИ група със сигурност ще отпаднат някои от следните отбори, като Карнобат и Берое, които са на последните места във временното класиране.

17. Борислав 2009 (Първомай) 22 5 3 14 22:55 18

18. Берое II (Стара Загора) 22 4 3 15 17:54 15

19. Карнобат (Карнобат) 22 3 6 13 16:38 15

Карнобатлии и беройци в един етап от Сезон 2023-24 пак с асансьора във "В" група, и с лекота ще разбият в битка някоя младежка формация на стадион "Пловдив".

Нали не си представяте всички в Свиленград при едно болезнено изпадане на формациите от Първомай и Сливен, че те ще искат да живуркат в Зона Пловдив и Зона Сливен дълго време, както един от местните отбори?

На "Колодрума" знаят отлично, че има съперници с предварително осигурен бюджет от 250 000 лева, а хората по трибуните им хортуват лафа: „Изпаднеш ли веднъж от "В" група, връщането е

МИСИЯТА НЕВЪЗМОЖНА.“

С една дума: На баража за влизане, когато и да е това от 2024 до безкрайна друга година, на терена в Пловдив няма да излезе удобната футболна жертва ФК "Тунджа" от село Срем.

Кой президент може да гарантира, че в даден тим младеж, навършил 18 години, голмайстор или ключов плеймейкър ще остане в клуба си срещу 500 лева на месец при опцията да работи на границата или учи в Пловдив и София. Колко наши таланти от Набор 2001 до Набор 2004 избягаха завинаги от стадион "Колодрума". Кой в семейния бизнес, кой спедитор, кой граничен полицай, а други вече студенти със стажантски заплати по 3 бона.

Привличането на опитни и можещи играчи от Стара Загора и Пловдив струва на всеки един данъкоплатец, казино или спедиторска компания само 400 лева за квартира, а фактурите за ток и вода гонят 150-200 кинта, същите искат заплата и договор към нея поне 900 лева по ведомост. Премиите отделно.

Ресторантьори спряха и безплатните футболните кюфтета и шкембе чорби. Кой ще плаща гостуванията във "В" група, а те по календар са точно 17 за 12 месеца.

В СЪСЕДНИТЕ ОБЛАСТНИ ГРУПИ СЕ ИГРАЕ НА ВИСОКИ ОБОРОТИ

Играчите на ФК „Секирово“ са абсолютни лидери в Първа областна група – Пловдив с актив от 46 точки. Този тим има едва едно равенство и две загуби с внушителната голова разлика от 82 попадения в атака и едва 17 допуснати в мрежата на своя вратар.

В тази Първа областна група – Пловдив има поне три тима, които догодина няма да развеят бели знамена като на наш Георги, а също ще се борят за първото място.

„Раковски“ е скрит фаворит, имат млад тим на 6-та позиция, черпят играчи от Пловдив и Пазарджик, школата на „Хебър“ има какво да им даде като способни и технични младоци. Вторите в класирането на таблицата в областната група на Пловдив са ФК "Дъбене", като имат едва само 2 поражения.

ОФК „Поморие“ е абсолютен убиец на гиганти от всякакъв калибър, този отбор до преди 3 години мачкаше тимове като "Спартак" Варна, "Берое" СтЗ, "Тунджа" (Ямбол), "Черноморец" (Бургас) и "Созопол".

Те са пълни отличници - 9 победи от 9 мача!

Какво да се прави и с малкия ФК “Нефтохимик“, а именно ФК „Камено“ от селцето до комбината за преработка на нефт. Там интересното е, че публиката ходи с немски овчарки на домакинските срещи на своя любим тим, с което озвучава с лай подкрепата си за "зелените".

Според футболни специалисти от Бургас от догодина сериозни пари ще бъдат налети в тима на „Вихър“ (Айтос). В Сливен си имат СФК „Аполон“. Новият тим е с 8 победи от 8 мача, с 37 гола в предни позиции и едва 6 гола допуснати попадения.

Нали не си представяте, как градоначалниците на поне 12 общини в региона на Сливен, Ямбол, Пловдив, Бургас и Стара Загора ще оставят някой да ги разиграва с пари на вятъра и разходки по села и квартали в зоните.

В Ямбол имат отбор в Трета лига, а в Зоната първи е ФК „Априлец Бояджик-2017" с 19 точки, а и добър баланс 20-7. В Стара Загора четири клуба показват зъби – ФК „Овощник“, СФК „Локомотив“ СЗ, ФК „Чирпан 1929“ и ФК „Мини Марица – изток“. Лидерът тук е първи с 29 точки и баланс 31-5.

Нека местната власт, ръководителите на спорта, спонсорите и зрителите, знаят, че тези клубове от списъка по-долу няма да направят шпалир на опонента си от Зона Хасково през 2024 г. или 2025 г., а и след това:

ФК „Секирово“

ФК "Раковски"

ОФК „Хасково“

ОФК „Поморие“

ФК „Камено“

СФК „Аполон“

ОФК "Сливен"

ФК "Локомотив" СтЗ

ФК "Верея" СтЗ

Тук може да изскочи и някой неизвестен засега участник в бараж, който е изпаднал от по-горната трета лига през Сезон 2023-2024 г., 2024-2025 г. и след това. Така, че трудностите ще се удвоят или утроят при един възможен плейоф.

По-скромно я карайте, че и децата дето ритат топка на площадката в "Изгрев" вече не четат подобни вицове.

Позицията с тема "PLAYOFF" на дългогодишния видео-спортен футболен анализатор от RWB (Willem II) в Холандия - Велко Велев, е базиран единствено и само на факти от резултатите и таблиците в съседните областни зонални групи. Допълваме, че той от 1996 година е неотлъчно до клуба, който е приемник на славния и златен тим на "Граничар". Негови видеоанализи са ползвани от Георги Лазаров, Стоян Димитров, Георги Каменов - Устрема и други.