29
Чет, Фев
22 Нови статии

Футбол
Инструменти
Шрифт

След като международният футбол изиска временната пауза, за да може да се подготвим за предстоящото Европейско първенство, нека обърнем внимание в така наречената "спортна пауза" и решенията, които костваха милиони на мениджърите на една от най-скъпите футболни лиги в Европа - Висшата английска лига.

Футболът на острова винаги е имал свои особени качества. Английският футбол има своя чар и към настоящия сезон не може да се оплаче от резултати и достатъчно обрати. Някои решения могат да се смятат за особено скъпи, докато други ще се смятат за особено успешни, както и да го погледнем, не всеки играч може да влезе в употреба. Запознайте се с някои скъпи, но и успешни попълнения:

5. Калъм Уилсън

Новото нападателно острие на Нюкасъл може да се окаже необходимата свежа кръв за свраките. До този момент експертите наблюдават все още дефанзивната им игра. Свежата кръв вече е излизала в цели 10 мача с екипа на новия отбор и може да се похвали с общо седем попадения. Уилсън няма намерение да спира до тук и ще настоява да получи право на още по-ползотворни изяви, както и възможност за по-сериозни успехи през следващите месеци, когато Нюкасъл наистина ще се нуждае от него. Калъм очевидно се радва на новата обстановка, а съдейки по резултатите, колегите му също не са разочаровани.

4. Бен Чилуел

След като критиките към Челси бяха насочени изцяло към липсата на защита или много скромна такава, можем да забележим бързите промени и особено бързото търсене на сините в издирването на правилния играч. Около 45 милиона паунда по-късно, Чилуел официално подписа договора, раздели с Лестър и сложи новия си екип. Макар и да получи ролята на силов играч, можем да забележим, че неговото присъствие се отразява позитивни на "Гордостта на Лондон". Общо има 11 изяви с отбора си, като 4 от тях идват от Шампионска лига. За този скромен период и предвид отредената му роля, Бен е отбелязал два гола и е асистирал за още два. Спортните критици забелязват, че е хирургически точен, когато говорим за пасове. А и нека не забравяме, че се радва на повиквателната от националния отбор.

3. Оли Уоткинс

Свежата нападателна сила на Астън Вила. Свежата кръв в редиците на виланите вече работи с пълна сила. Представянето му с новата униформа посочва 10 участия за отбора и инкасирани 8 гола. Не трябва да забравяме, че спортната му статистика е също добра. А и букмейкърите обръщат внимание на представянето му към този момент. Можем да забележим, че българският бранд win bet bg, предлагащ различни спортни залози онлайн, които включват именно и изявите на Оли, които тепърва предстоят, ако съдим по ласкавите коментари на анализаторите. А и кога последно видяхте спортен дебют, който започва с хет-трик срещу един от хегемоните в класирането. Точно така Ливърпул получи много звучна плесница и най-вероятно Клоп все още страда от резултата.

2. Диого Жота

Докато сме на темата на докерите, нека обърнем внимание на новия португалец на острова. Жота официално се намира в позицията да стане следващото футболно величие. Дори и Клоп никога да не достигне висотата на Фъргюсън, можем все пак да заявим, че Диого се намира на правилното място на острова. Костваше 41 милиона паунда на Клоп и ръководството, но по-всичко личи, че може да оправдае своята стойност. Младежът вече има 8 срещи в английското първенство и 5 гола. Останалите изяви идват от Европа, където можем да видим, че е бил резултатен във всяка една среща. Това е напълно достатъчно на този етап и ако формата продължи да е на такава висота, можем да очакваме още изненади.

1. Хамес Родригес

Колумбиецът е може би най-доброто решение, което Евъртън са направили от много време. Макар и Хамес да не е първа младост, неговото присъствие в някои от най-елитните клубове може да се окаже от ключово значение. Към този момент има 10 появи и регистрирани 3 гола. До тук добре, но полузащитникът има нещо, което до голяма степен липсва на редица отбори на острова - опит. Можем да забележим, че Родригес е играл в Реал Мадрид, Байерн Мюнхен и още няколко отбора, като във всички тях е имал възможност да оформи много добре стила си. Защо това е златният трансфер? На този етап се смята, че Евъртън са успели да направят сделката, докато Хамес е на свободния пазар, търсещ следващото голямо предизвикателство. Играчът се оказва необходимият фактор в редиците на отбора си и след като не е коствал нищо, можем да бъдем сигурни, че много други фенове ще останат доста разочаровани от факта, че са пропуснали това име.