17
Сря, Апр
27 Нови статии

Футбол
Инструменти
Шрифт

Класиралите се на първите три места отбори в традиционния турнир по футбол на малки вратички „3 март“ ще дадат паричните си награди за благотворителност. Това стана ясно след края на надпреварата днес. Финалът и полуфиналът се играха на спортната площадка в кв. Изгрев.

Купата на състезанието тази година вдигнаха футболистите на „Кармет“. Тимът е представител на фирма "Кармет" и Дентална клиника "Д-р Венета Георгиева". Другият претендент за първото място бе „Бурденис - 93“, като мачът завърши 2:1. По време на срещата не липсваха и стълкновения между играчите от двата отбора.

На трето място се класираха играчите от тима на ресторант „Хестея“. В т. нар. малък финал те се наложиха над „Червена граница“. Резултатът от двубоя стана ясен след изпълнението на дузпи.

За най-добър футболист и голмайстор на турнира за поредна година бе определен Христо Стефанов (Гунди) от „Кармет“, който успя да вкара девет гола. Вратарят, спасил най-много положения, бе съотборникът му Петко Михалев. Индивидуалната награда за феърплей отиде при Николай Матеев, а отборната – при „Автокомпонент България“.

Наградите връчи зам.-кметът на Свиленград Мария Костадинова. Победителите получиха купа, грамота и 250 лева. Класиралите се на второ и трето място - съответно 150 лв. и 100 лв. 

Турнирът по футбол на малки вратички за Купа „3 март“, който се организира от Общинската администрация, се провежда в Свиленград от 1996 г. Тази година в него се включиха девет отбора - „Кармет“, „Бурденис - 93“, „Хестея“, „Червена граница“, „Ефбет“, „Евророма“, „Практика“, „Автокомпонент България“ и „Торпедо“.

Диляна ЦВЕТКОВА