21
Вт, Май
27 Нови статии

Футбол
Инструменти
Шрифт

От 18 срещи нашите спечелиха 16, а две завършиха наравно

Детският отбор на ФК „Свиленград 1921“ ( родени 2008 – 2009 г.) спечели първото място в Хасковска област. Нашите показаха класа над конкурентите си, като бяха спортно-технически и организационно много по-добре подготвени. В доста от срещите те буквално разгромиха съперниците си.

Водени от своя треньор Анастас Попов свиленградчанчета постигнаха завиден резултат през целия сезон 2016 – 2017 г. Те не дадоха нито един мач на противниците си, като спечелиха 16 срещи, а само две завършиха наравно. Головата разлика пък е направо зашеметяваща – 108:12 в наша полза.

За тези, които не са запознати, регионалният турнир стартира на 2 октомври м. г. Десет отбора се състезаваха за първото място – 4 от Димитровград, 4 от Хасково, по 1 от Свиленград и Харманли. Възпитаниците на Анастас Попов още от първия кръг водеха еднолично в класирането на шампионата, като в изиграните два мача успяха да завършат с обща голова разлика 23:1.

Сега на нашите им предстои по-трудната задача – да се преборят за републиканската титла. Оттук нататък ще им се наложи да се срещат с все по-класни и по-класни противници. Представянето им в турнира продължи на 17 май в мач срещу първенеца от област Кърджали - „Юнак“ (Ардино). Малките ни футболни надежди отново не се дадоха и победиха с 5:1. Следващият им мач ще е на 21 май с победителя от област Пловдив - „Ботев“, след което ще играят и с първенеца от област Смолян. Заелият първото място отива на финален национален турнир, в който ще се вкючат най-добрите отбори на България във възрастова група 2008 – 2009 г.

Диляна ЦВЕТКОВА