23
Вт, Юли
36 Нови статии

Футбол
Инструменти
Шрифт

Децата на „Свиленград 1921“ грабнаха златото на турнир в Дикия. Продължават с победите и във „Футбол 5“ за област Хасково

Най-малките футболисти на ФК „Свиленград 1921“ (2008 – 2009 г.) показаха класата си и на турнир в Гърция. На 22 април нашите успяха да победят отбора на домакините Дикия с 3:0, както и тима на елитния „Олимпиакос“ (Александруполис) с 2:0. С точни попадения в противниковата врата се разписаха Димитър Джемперлиев, Михаил Попов, Ясен Благоев и Денислав Карагьозов. Вратарят ни пък Теодор Тодоров също показа добри заложби, като спаси почти сигурни голове.

Благодарение на отличната си игра, воля за победа, концентрация и бърза футболна мисъл, свиленградчанчета заслужено се окичиха със златните медали. Треньорът им Анастас Попов бе удостоен с купа.

Международният турнир, в който се включиха около 200 футболистчета, се провежда за първа година. Поводът е новосформираната детска школа по футбол в Дикия. Желанието на организаторите е надпреварата да стане традиционна, а догодина в нея да се включат още повече състезатели и турнирът да се проведе в три дни.

Ден по-късно - на 23 април, малчуганите ни разгромиха и съперниците си в седмия кръг на регионалния турнир „Футбол 5“ от програмата на БФС. Те изиграха два мача срещу отборите на „Асти АБ“ - Хасково (5:1) и „Слънце“-Хасково (9:0). Така свиленградчанчетата продължават да са на върха с 35 т., като имат в архива си 11 победи и 2 равенства. Головата разлика е 94:9 в тяхна полза. Зад нашите са отборите на „Хасково“ с 33 точки и „Хасково 1957“ с 32 т.  

Десет отбора се състезават за първото място – 4 от Димитровград, 4 от Хасково, по 1 от Свиленград и Харманли. Последният кръг от турнира ще се играе на 14 май. След него ще се излъчи и победителят за област Хасково, който ще се изправи срещу първенеца от област Кърджали. Спечелилият двубоя ще играе с победителите от областите Пловдив и Смолян. Заелият първото място отива на финален национален турнир, в който ще се вкючат най-добрите отбори на България във възрастова група 2008 – 2009 г.

Диляна ЦВЕТКОВА