25
Съб, Май
17 Нови статии

Футбол
Инструменти
Шрифт

75-11111Али Баба“ победи „Пепелянките“ с 15:14 след изпълнението на дузпи

 

Напрегнат финал на традиционния турнир по футбол на малки вратички за купа „3-ти март“ наблюдаваха феновете. Мачът се игра на спортната площадка в кв. Изгрев навръх националния празник на България.

В изключително оспорваната среща за първото място футболистите на „Али Баба“ се наложиха над съперниците си от „Пепелянките“ (НИЛ) с резултат 15:14. В редовното време двата тима не успяха да си вкарат гол.

Стигна се до продължения, в които първи резултата откри тимът на „Пепелянките“, след няколко минути обаче „Али Баба“ изравни. Кулминацията на мача бе изпълнението на дузпи, но след първите 5 опита резултатът остана равен – 4:4. Срещата продължи дузпа за дузпа, до пропуск. Грешка при изпълнението направиха „Пепелянките“ и „Али Баба“ за девети път взе купата. На трето място се нареди отборът на „Силтекс“, а на четвърто - „Бурденис“.

За най-добър футболист на турнира бе определен Христо Стефанов от „Пепелянките“. Вратарят, спасил най-много положения, бе Димитър Николов от „Силтекс“, а грамота за най-атрактивен играч бе връчена на Виолин Росенов от „Пепелянките“. Ако не ме бяха подценили и имах възможност да играя на финала, щях да реша мача, бе категоричен Виолин. Отличието за прогресиращ отбор пък отиде за тима на „Туборг“.

Наградният фонд от 800 лв., осигурен от Общината, бе разпределен между класиралите се на първите четири места отбори. Победителите получиха 350 лв., купа „3-ти март“ и грамота. Преди да връчи отличията зам.-кметът на Свиленград Мария Костадинова сподели, че в момента се строели още две спортни площадки – в кв. Гарата и ромската махала в града. 33t-111114-1111111

Диляна ЦВЕТКОВА