25
Вт, Юни
19 Нови статии

Футбол
Инструменти
Шрифт

Тимът на ФК „Хасково“ спечели детския футболен турнир „Искам да бъда“, чиито финали се играха в Свиленград. В последната среща победителите се наложиха над съгражданите си от „Асти АБ“ с резултат 3:1. Рефер на финала бе Николай Йорданов, който е топ съдия за 2009 г.

В мача за трето и четвърто място пък свиленградчани загубиха от Димитровград с 13:14 след драматичен двубой. Редовното време завърши при нулево равенство, след което двата тима изпълниха по 15 дузпи докато определят победителя в малкия финал. Димитровградчани спечелиха и купа „Балканика“ за толерантност. Стражът на Свиленград Димитър Николов пък бе определен за най-добър вратар. За награждаването тук дойде зам.-министърът на спорта Иван Ценов, който връчи отличията на победителите.

Организатор на турнира бе Министерството на физическото възпитание и спорта в партньорство с Българския футболен съюз, институт „Отворено общество“, „Балканика холдинг груп“ АД и община Свиленград. Срещите се играха на обновения стадион до плувен комплекс „Бурденис“. Теренът се ремонтира за втори път. В него са вложени общо 240 000 лв. През 2007 г. бяха отпуснати 119 000 лв. по „Красива България“. Според осведомени обаче при рехабилитацията тогава вместо трева, е поникнал татул. Наложило се теренът да бъде преоран, а събраното от стадиона растение било изхвърлено със самосвали. Останалите средства, вложени в игрището, са на общината.

За откриването на турнира на 31 май се очакваше тук да дойде свиленградската футболна звезда Мартин Камбуров, който не се появи. Същия ден той е бил забелязан заедно с личния му мениджър Емил Данчев на летището в София, откъдето е заминал за Варшава да преговаря с елитен полски клуб. По-късно стана ясно, че работата там се е разсъхнала и свиленградчанинът е започнал да води разговори с Омония, Кипър.

СМ