18
Чет, Апр
26 Нови статии

Футбол
Инструменти
Шрифт

Според градоначалника ръководството на футболния клуб не е разчело правилно финансовите средства. С 57 000 лв. борч бил оставен ФК „Свиленград 1921“

Кметът инж. Георги Манолов се ангажира с осигуряване на заплати и осигуровки на футболистите. На нарочна среща с играчите на „Свиленград 1921“ градоначалникът ги успокои, че ще намери пари, за да изиграе отборът мачовете си до края на сезона в Източната „Б“ група. Задачата на общинското ръководство е да разплати вашите осигуровки, които не са платени, и всичко необходимо за възнаграждение на вашия труд, да бъде осигурено, каза Манолов.

Вие трябва да бъдете хора, чийто труд е възнаграден, допълни той. На въпрос от къде ще бъдат осигурени средствата, след като бюджетът на общината вече е приет, градоначалникът отговори: „След като казвам, че ще бъдат осигурени средствата, те ще бъдат осигурени, така както са били осигурявани винаги, когато съм се занимавал индиректно с тези неща. Не мога да ви кажа в момента какво и как ще се случи, само мога да гарантирам на футболистите, че до края на седмицата те ще получат заплатите си за февруари в пълния размер“.

Кметът подчерта, че според него ръководството на футболния клуб не е разчело правилно финансовите средства и че той няма никакви личностни проблеми нито с президента, нито с треньорите. Манолов обясни, че още преди началото на първенството е искал отборът да се откаже от Б групата и да играе при аматьорите, но ръководството на клуба гарантирало, че ще издържа тима. Той каза, че нови футболисти няма да бъдат привличани. Треньор ще бъде Красимир Паскалев.

На срещата изпълнителният директор Антон Пенчев изнесе данни, според които в касата на футболния клуб в момента има 2 826 лв., а по разплащателната сметка – 7 106 лв. По думите му 57 390 лв. са задълженията, които клубът трябва да плати. От тях 13 227 лв. са данък върху дохода, а 20 241 лв. са социални и здравни осигуровки. Останалите са задължения към доставчици. Други 67 000 лв. били натрупани през годините при различните ръководства. За тях не са издадени фактури, голяма част от тях са от членовете на различните управителни съвети и най-вероятно ще останат като спонсорство, обясни по-късно Антон Пенчев. Приходите на футболния клуб през 2009 г. пък са 279 000 лв.

Според подалия оставка досегашен президент на „Свиленград 1921“ Стефан Милушев обаче задълженията на клуба към 20 февруари 2010 г. са 30 510 лв. към НОИ, 2 350 лв. за храна и 2 950 лв. за поръчана екипировка. Не съм дошъл в моя роден град да търся част от общински поръчки, помощ от митница или апетитни общински имоти, а с една единствена цел – да помогна финансово и с опита, който имам, на футболния клуб да намери вярното си място във футболния ни ешалон, заяви пред „Старият мост“ Стефан Милушев. Дали успях времето ще покаже, допълни той.

Елена МИХАЛЕВА