13
Съб, Юли
18 Нови статии

Спорт
Инструменти
Шрифт

Атлетът се включи във факелна щафета, носейки „Огъня на надеждата“

Лекоатлетът от Любимец, който е десетокласник в свиленградския Център за специална образователна подкрепа „Стефан Василев“, Стелиян Гюзелев вече е в Берлин. Както писахме, там в периода 17 – 25 юни 2023 година ще се проведат Световните летни игри на Спешъл Олимпикс, в които ще участват повече от 7000 атлета с интелектуални затруднения и техни партньори без увреждания в 26 спорта и в 2 демонстративни спорта от 190 национални делегации. Сред тях е и Стелиян – част от отбора на България по лека атлетика.

На 11 юни 40-те ни параолимпийци бяха официално изпратени от министърa на младежта и спорта Димитър Илиев. „За мен е чест и удоволствие да съм сред толкова много атлети, които ще ни представят на Световните летни игри Спешъл Олимпикс. Най-сърдечно Ви пожелавам успех, постигане на поставените пред Вас цели и да развеете гордо българския трибагреник. Убеден съм, че изключителните усилия, които всеки ден влагате в тренировките, ще се увенчаят с медали, а всички ние заедно с Вас ще се гордеем, че сме българи“, обърна се Илиев към спортистите. Той изказа благодарност към всички треньори и партньори, които помагат за подготовката на родните атлети. Личният треньор и учител по физическо на Стелиян е Илиана Иванова.

Вчера пък (13 юни) Гюзелев се включи в провелата се в града домакин Кил факелна щафета, носейки „Огъня на надеждата“. Тя тръгна от олимпийския център по ветроходство. Всеки атлет от делегацията на Спешъл Олимпикс България носи Огъня по време на дълго шествие през целия град.