19
Пет, Апр
28 Нови статии

Спорт
Инструменти
Шрифт

В Свиленград от 12 до 14 май се проведе Държавния личен шампионат за момичета и момчета под 13 години.

В републиканската надпревара взеха участие 75 момчета и 60 момичета от цялата страна. Спортен клуб по бадминтон „Свиленград 2015“ участва с две момчета в дисциплината единично и двойки. Това е и първо участие на състезатели от клуба в такава проява. Системата на шампионата е на елиминиране.

Нашите момчета успешно преминаха квалификациите в игрите на единично. Петко Стамов се наложи с 2:0 гейма над състезател от Гълъбово, а Антон Нацков на централния корт победи също с 2:0 гейма състезател от „Ракет Спийд“ - София. В първия кръг на основната схема Петко Стамов загуби една оспорвана среща с 19:21; 21:19; 16:21 от състезател от „Ракет Спийд“, а Антон Нацков отстъпи с 2:0 гейма на състезател от Оряхово.

В дисциплината двойки момчетата Антон Нацков и Петко Стамов спечелиха служебно победа в квалификациите. В основната схема срещнаха силната двойка на бадмитонисти от София и Оряхово и отстъпиха с 8:21 и 17:21. На финалите при момчетата доминираха отборите от Русе и Хасково.

При момичетата над всички беше отборът на Стара Загора, следван от Първомай и Дупница.

След две седмици - от 26 до 28 май спорната зала на Свиленград посреща много деца в поредния държавен личен шампионат за момчета и момичета под 11 години. СКБ „Свиленград 2015“ ще участва с три момчета в две дисциплини.

Боряна Станева