30
Чет, Май
18 Нови статии

Спорт
Инструменти
Шрифт

Отборът „Млад огнеборец“ на Шумен спечели купа „Свиленград“ на деветото регионално състезание по пожароприложен спорт, провело се на стадион „Колодрума“.

Възпитаниците на училище „Панайот Волов“ станаха победители в комплексното класиране, завоювайки златните медали в дисциплината „400 метра щафетно бягане с препятствия“ и сребърните в дисциплината „Бойно разгръщане на състезателна пътека“. Купата и медалите им връчи кметът на община Свиленград арх. Анастас Карчев.

На второ място в комплексното класиране стана съставът на СУ „Никола Вапцаров“ – гр. Айтос, а на трето – на съименното училище в гр. Пловдив.

Наградите в отделните дисциплини връчиха директорите на регионалните дирекции „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Хасково и Стара Загора Николай Вълчев и Стоян Колев.

В състезанието участваха и представители на СУ „Д-р Петър Берон“ в Свиленград, които успяха да завоюват бронзовите медали в щафетното бягане.

Общо 90 деца на възраст между 12 и 16 години от девет училища в областите Бургас, Варна, Пловдив, Ст. Загора, Хасково, Шумен и Ямбол се включиха в тазгодишното състезание, което се провежда за девети пореден път по идея на пожарната служба в Свиленград с цел подобряване на общата противопожарна култура и физическа активност на учениците в страната.

Организатори на надпреварата са Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Българска федерация за пожароприложен спорт и Община Свиленград.