20
Чет, Юни
28 Нови статии

Спорт
Инструменти
Шрифт

Братята Олег и Любомир Лилянови с награди и в двете категории

17 деца от региона взеха участие в организираното днес на язовира край свиленградското село Момково състезание по спортен риболов. Надпреварата бе инициирана от арендатора на водоема Георги Иванов, като бе за рибари до 18-годишна възраст. Те премериха сили в две категории, като имаше и награди.

В първата категория за най-голяма уловена риба победители станаха братята Олег и Любомир Лилянови. 2,8-килиграмовия шаран се улови на въдицата на Любо, но той нямаше да успее да го извади сам, ако по-малкият му брат не бе му помогнал с кепа. Те спечелиха 3 безплатни посещения с две въдици на язовира. Двамата се класираха на второ място в другата категория за най-голямо уловено количество, като кантара отчете общо 5,550 кг.

Впрочем, трофеен около 5-килограмов екземпляр улови Димитър Димитров, но при изваждането от кепа шаранът се откачи и скочи обратно във водата преди да бъде претеглен. За лошия си късмет 12-годишният Митко спечели поощрителна награда – 1 безплатно посещение на язовира.

На първо място за най-много уловена риба се класира Борислав Милчев, в чийто живарник в края на състезанието имаше общо 5, 800 кг. Той също спечели 3 безплатни посещения на язовира. На трето място в категорията остана Антоан Христов, който получи пропуск за едно безплатно посещение.

Получи се хубаво състезание, сподели пред stmost.info собственикът на язовира. Той подчерта, че му доставя огромно удоволствие да вижда бреговете на водоема оживени от деца. Ако времето позволи, щял другия месец пак да организира състезание, като се надявал на още по-голям интерес.

Язовирът край Момково е отворен за спортен риболов от сряда до неделя от 08:30 до 18:30 часа. Зарибен е преди 3 месеца с от 0,500 до 10-килограмови шарани и амури от стопанство в Ямболско. Под постоянна охрана е, предупреди собственика му Георги Иванов. Входът е 5 лева на въдица. Ако някой иска да си закупи от уловената риба, ще трябва да се бръкне в джоба с по 9 лева за килограм. Продават се до 4-килограмовите екземпляри, по-големите се връщат във водата като трофейни.