18
Вт, Юни
25 Нови статии

Други
Инструменти
Шрифт

Трето място в дисциплината „Есхибишън корпус“ завоюваха мажоретките при СК „Изида“ по време на XXIII Европейско първенство по Батън Туърлинг. Надпреварата се проведе от 10 до 13 октомври в курортното градче Линано Сабиадоро, Италия. В нея се включиха състави от 14 държави.

В националния отбор на България влязоха клубовете от Свиленград, Шумен и Нови пазар, участващи в различни категории и възрасти. Свиленградчанки се състезаваха в голямата възрастова група – джуниър при конкуренция с 2000 мажоретки от 14 държави, които имат изградена дългогодишна традиция и големи национални отбори в този спорт. Състезателките ни успяха да извоюват безценните бронзови медали, като отстъпиха място само на Хърватия и Чехия.

Чувството да звучи българския химн и цялата зала да е на крака не може да се опише с думи, сподели президентът на СК „Изида“ и един от треньорите на състава ни Иванка Миткова. Гордеем се с момичетата, които въпреки голямата конкуренция се представиха блестящо, казаха pyk другите треньори Петя Карагьозова и Цветелина Георгиева.

Впрочем, мажоретките ни за седми пореден път се състезават сред най-силните на Стария континент. Припомняме, че през 2018 г. те се завърнаха с два бронзови медала от Европейското в Хърватска. През 2017 г. пък в Холандия пак станаха трети. През 2016 г. спечелиха бронз в „Традиционал корпус“ от надпреварата в Англия, а година по-рано се класираха четвърти в същата категория. През 2014 г. се завърнаха със златен медал за най-добра визия от Хърватска, а през 2012 г. взеха бронз от надпреварата във Франция.

Квотата за XXIII Европейско първенство свиленградчанки спечелиха с блестящото си представяне на Държавното първенство в Шумен през май. Там те завоюваха едно първо и три втори места.

Диляна ЦВЕТКОВА