21
Нед, Апр
26 Нови статии

Други
Инструменти
Шрифт

Младите огнеборци от СУ „Д-р Петър Берон“ за пореден път показаха, че са един от най-добрите отбори в България в този спорт. След като вчера нашите станаха областни първенци и спечелиха правото да представят региона на републиканското в Албена, днес се качиха на най-високото стъпало на почетната стълбичка и в турнира за Купа „Свиленград“. Втори стана отборът на СУ „Пейо К. Яворов“ (гр. Чирпан), а трети – СУ „Васил Левски“ (гр. Троян).

Както е по регламент, надпреварата премина в две дисциплини - „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 метра щафетно бягане“. В първия етап, който е и по-трудния от двата, отборът при СУ „Д-р Петър Берон“ се окичи със злато. При щафетата пък стана трети, едва на 5 точки от победителите от Спортно училище „Васил Левски“ (Пловдив), които тренират лека атлетика.

Организатори на турнира бяха ОбА-Cвилeнгpaд, Бългapcкaтa фeдepaция пo пoжapoпpилoжeн cпopт и Глaвнa диpeкция „Пoжapнa бeзoпacнocт и зaщитa нa нaceлeниeтo“. Всички 12 отбора в надпреварата получиха грамоти за участие. Освен представителите на Свиленград в турнира се включиха състезатели от Чирпан, Троян, Шумен, Разград, Пловдив, Монтана, Стралджа, с. Опан, Бургас, Кърджали и с. Припек (обл. Кърджали).

Диляна ЦВЕТКОВА