17
Сря, Апр
26 Нови статии

Други
Инструменти
Шрифт

Младите ни огнеборци от СУ „Д-р Петър Берон“ за пореден път постигнаха отлични резултати в пожароприложния спорт. Те се наредиха първи в комплексното класиране по време на областното първенство, провело се на стадион „Колодрума“ днес. Първото място дава право на нашите да участват на републиканското в Албена.

Състезанието премина при голяма конкуренция. В него, освен отборът на Свиленград, се включиха клубове от Харманли, Хасково и Димитровград. На второ място се класира тимът на СУ „Св. Св. Паисий Хилендарски“ (Хасково), а на трето – СУ „Любен Каравелов“ (Димитровград). Само една точка е разликата в класиралите се на второ и трето място.

Както е по регламент, надпреварата премина в две дисциплини - „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 метра щафетно бягане“. И в двата етапа младите огнеборци от Свиленград се окичиха със златото.

Утре пак на „Колодрума“ ще се проведе турнир по пожароприложен спорт за Купа „Свиленград“. Състезанието се организира за шеста поредна година. Официалното откриване ще е в 09:30 ч., а същинската надпревара започва в 10:00 ч. Сили в двете дисциплини - „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 метра щафетно бягане с препятствия“, ще премерят деца от всички краища на България. Ще се включат клубове от Шумен, Разград, Монтана, Кърджали, Свиленград и др.

Диляна ЦВЕТКОВА