13
Съб, Юли
18 Нови статии

Други
Инструменти
Шрифт

Младите ни огнеборци от СУ „Д-р Петър Берон“ за пореден път постигнаха отлични резултати в пожароприложния спорт. Те се наредиха първи в комплексното класиране по време на турнира в Свиленград, провел се на стадион „Колодрума“ днес. Освен купата на състезанието нашите спечелиха и Купа Свиленград.

Отличното им представяне ги нареди на първо място в област Хасково. Това им дава право да участват на републиканското в Албена, което най-вероятно ще се проведе през септември. Втори стана отборът на ОУ „Никола Икономов“ - Разград, а трети – СУ „Васил Левски“ - Пловдив. Призовете на победителите връчи зам.-кметът на Свиленгтрад Мария Костадинова.

Както е по регламент, надпреварата премина в две дисциплини - „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 метра щафетно бягане“. В първия етап отборът при СОУ „Д-р Петър Берон“ се окичи със злато. При щафетата пък стана трети, едва на 2 точки от победителите от ОУ „Никола Икономов“-Разград.

След края на състезателната част дебют в пожаро-приложния спорт направиха бъдещите надежди на отбора ни, които след време ще трябва да заместят каките и батковците от Млад огнеборец. Децата се справиха много добре, макар и да допуснаха малки грешки. 

Организатори на турнира бяха ОбА-Cвилeнгpaд, Бългapcкaтa фeдepaция пo пoжapoпpилoжeн cпopт и Глaвнa диpeкция „Пoжapнa бeзoпacнocт и зaщитa нa нaceлeниeтo“. Всички 10 отбора в надпреварата получиха грамоти и статуетки за участие.

Диляна ЦВЕТКОВА