30
Чет, Май
17 Нови статии

Други
Инструменти
Шрифт

Мажоретките на Свиленград се класираха трети в категорията „Традиционал корпус“ на Европейското първенство по Батън Туърлинг, провело се от 7 до 9 октомври в Кроули, Англия. Те оставиха зад гърба си държави като Холандия и Англия, които са създатели на този спорт. Освен третото място нашите момичета извоюваха и пето в „Параден корпус“.

Квотата за участие в шампионата на Стария континент свиленградчанки спечелиха, след като станаха победители през май на Държавното първенство „Мадарски конник“. Така заедно с мажоретките от Шумен, които също станаха трети в Европа, но в по-горната възрастова група, нашите сформираха националния отбор на България.

„Доволни сме от представянето си. Не очаквахме такъв успех, като се има предвид срещу какви силни отбори се състезавахме – Франция, Чехия, Хърватска, Норвегия и Англия. Двуразовите тренировки, които водихме дори и през лятната ваканция, дадоха отличен резултат“, сподели една от треньорките на момичетата Петя Златкова. Под нейно и под ръководството на Иванка Миткова свиленградчанки за четвърти път представят страната ни Европейско първенство. Миналата година в италианския град Линяно Сабиадоро те станаха четвърти в „Традиционал корпус“. През 2014 г. се завърнаха със златен медал за най-добра визия от Хърватска, а през 2012 г. взеха бронза от недпреварата във Франция.

Диляна ЦВЕТКОВА