29
Сря, Май
16 Нови статии

Други
Инструменти
Шрифт
ogn1ogn2ogn3ogn4ogn5Нашият отбор стана първи и за област Хасково
 
Младите ни огнеборци от СОУ „Д-р Петър Берон“ за пореден път постигнаха отлични резултати в пожароприложния спорт. Те се наредиха първи в комплексното класиране по време на турнира в Свиленград, провел се на стадион „Колодрума“ днес.
Освен купата на състезанието нашите спечелиха и Купа Свиленград. Отличното им представяне ги нареди на първо място в област Хасково, за което също получиха купа. Това им дава право да участват на републиканското в Албена, което най-вероятно ще се проведе през септември. Втори стана отборът на ОУ „Иван Хаджийски“ - Ловеч, а трети – IX ОУ „Панайот Волов“ - Шумен. Призовете на победителите връчи зам.-областният управител на Хасково Валентин Ангелов, който миналата година се пенсионира като началник на свиленградската пожарна. Той пък бе удостоен с почетен плакет за принос в пожароприложния спорт. Такова отличие получи и директорът на СОУ „Д-р Петър Берон“ - Мариян Боянов.
Както е по регламент, надпреварата премина в две дисциплини - Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 метра щафетно бягане“. В първия етап отборът при СОУ „Д-р Петър Берон“ се окичи със злато, като бе единственият, който не получи наказателни точки. Освен това нашите преминаха препятствията най-бързо от всички останали – едва за 40 секунди и 50 стотни. При щафетата пък станаха трети, едва на 1, 09 точки от победителите от спортното училище в Пловдив „Васил Левски“.
Организатори на турнира бяха ОбА-Cвилeнгpaд, Бългapcкaтa фeдepaция пo пoжapoпpилoжeн cпopт и Глaвнa диpeкция „Пoжapнa бeзoпacнocт и зaщитa нa нaceлeниeтo“. Всички 10 отбора в надпреварата от Хасково, Пловдив, Разград, Бургас, Свиленград, Шумен, Ловеч, Стара Загора, Ямбол и Димитровград получиха грамоти и статуетки за участие.
Диляна ЦВЕТКОВА