25
Съб, Май
17 Нови статии

Други
Инструменти
Шрифт

momi4etaМомичетата от СОУ "Желязко Терпешев" станаха областен първенец за 11-12 клас на ученическите волейболни игри, провели се на 11-и март в Свиленград. След оспорвана игра любимчанки „скриха топката“ на отборите на Димитровград и домакините с категоричните 2:0 гейма, а на финала, в много оспорван мач, успяха да победят съперничките си от хасковската ГПЧЕ "Асен Златаров" с 2:1. Основни играчи в отбора на езиковата гимназия са момичета от волейболния клуб на Любимец, което направи играта още по-оспорвана и интересна. С тази победа момичетата на Любимец се класираха за участие в Зонално първенство, което ще се проведе в края на април тази година в Кърджали.

Няколко дни по-рано, на 7 и 8 март, девойки старша възраст участваха в Държавно първенство по волейбол в Казанлък. Там те направиха две поредни победи над отборите на Нова Загора и Сливен с по 3:0 гейма и загубиха от отбора на Ямбол с 3:1. Така в крайното класиране на регион Странджа се наредиха на 4-о място от осем отбора.

На 9 март в Димитровград пък се проведе ученическо първенство за 5-7 клас. Девойките младша възраст успяха да победят отбора на община Хасково с 2:0 гейма, но загубиха от отбора на Димитровград 2:0. Крайното класиране не им дава право на участие в предстоящото Зонално първенство.

СМ