Други
Инструменти
Шрифт

Отборът на свиленградските момичета стана сензацията на състезанието

Младите огнеборци от Свиленград за пореден път разбиха противниците си на държавен турнир по пожароприложен спорт, провел се на 30 април в граничния град. Втори стана отборът на Пловдив, а трети – на Ловеч.

За първи път нашите се представиха с два отбора, като единият бе съставен изцяло от момичета.

В крайното класиране малките дами се наредиха на четвърто място. Те обаче спечелиха златото в дисциплината „Бойно разгръщане на състезателна пътека“, като станаха сензацията на състезанието. Ако трябва да бъда напълно откровен, дори аз не очаквах да се справят толкова добре, сподели ръководителят им Иво Тонев. С отличната си игра нашите момичета показаха, че ще намерят място на почетната стълбичка в по-нататъшни състезания. В същата дисциплина другият отбор на Свиленград стана втори, а предствителите на Пловдив – трети.

Организатори на спортната надпревара бяха Община Свиленград, Българска федерация по пожароприложен спорт и ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“. Турнирът бе първи по рода си, но вече е включен в спортния календар на федерацията. Сили в него премериха 13 отбора от Бургас, Варна, Враца, Велико Търново, Кърджали, Тополовград, Хасково, Димитровград и др.

Благодарение на първото място, младите ни огнеборци получиха правото да се състезават на републиканското първенство в Албена през юли. В него ще вземат участие 28-те най-добри отбора от цяла България. На същото състезание миналата година нашите станаха безапелационни победители, като спечелиха и двете дисциплини.

Диляна ЦВЕТКОВА