17
Сря, Юли
31 Нови статии

Други
Инструменти
Шрифт

За втора поредна година тимът от СОУ „Д-р Петър Берон“ печели титлата

Младите огнеборци от Свиленград отново завоюваха златните медали. Този път това стана на провелото се в Албена XV Републиканско първенство на 7 и 8 юни. Нашите премериха сили с 280 млади огнеборци от 28 тима – първенци от всички области на България.

Както е по регламент, състезанието премина в две дисциплини - Бойно разгръщане на състезателна пътека“ и „400 метра щафетно бягане“. В първия етап отборът при СОУ „Д-р Петър Берон“ се окичи със злато, а при щафетата стана трети. В комплексното класиране нашите се качиха на най-високото стъпало на почетната стълбичка. Това е втора поредна републиканска титла за младите ни огнеборци. След тях останаха отборите на СОУ „Никола Икономов“ - Разград, и СОУ „Н. Вапцаров“ - Айтос. Призовете на победителите връчи директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов. Всички участници бяха удостоени с предметни награди и грамоти.

След голямата победа свиленградчанчета получиха правото да представят страната ни догодина на международното състезание по пожаро-приложен спорт. Все още обаче не е известно къде ще се проведе то. Припомняме, че през 2013 г. нашите за първи път участваха в престижния форум, като станаха десети от 70 отбора.

След поредната си титла младите ни огнеборци пристигнаха с автобус от курорта Албена в двора на свиленградската противопожарна служба. Там ги очакваха родителите им и пожарникари, начело с шефа на звеното Валентин Ангелов. За пореден път доказахме, че сме фактор, сподели наставникът на победителите Мария Петрова. В абсолютно единомислие тя и другият треньор, инспекторът в Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ Иво Тонев, подчертаха, че с всяко изминало състезание конкуренцията се засилвала и разликата в победата се изразявала в секунда. Въпреки това, тренировките и здравата психика си казаха думата и тимът подобри собствения си републикански рекорд в дисциплината „Бойно разгръщане на състезателна пътека“ с почти 2 секунди, споделиха още те.

Пет от съотборниците от „Млад огнеборец” догодина ще навършат допустимата за участие в отряда възраст. Сред тях е и капитанът Жечко Попов. След натрупаните победи и участия в състезания зад граница, желание от страна на нови попълнения не липсват. В момента отрядът е комбинация от опит и млади надежди.

СМ