25
Нед, Фев
25 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

100 са новозаразените с коронавирус през последното денонощие в Хасковска област, сред тях лекар от Свиленград

62-годишен свиленградчанин почина от коронавирусна инфекция. Нашият съгражданин е водил битката с коварното заболяване в продължение на близо месец. Хоспитализиран е на 28 юли и е починал на 24 август 2021 г. Нямал е придружаващи заболявания, съобщават от РЗИ – Хасково.

Починала през последните 24 часа е и жена на 45 години от община Хасково, положителна от 12.08.2021 г. Тя била приета в болница на 13.08.2021 г. с придружаващо заболяване диабет.

100 нови положителни случая на коронавирусна инфекция са регистрирани в Област Хасково за изминалото денонощие, отчитат от РЗИ. Лицата са от общините Свиленград, Хасково, Харманли, Тополовград, Стамболово, Симеоновград, Минерални бани, Любимец, Маджарово и Димитровград. Сред тях е лекар от Спешна помощ в Свиленград. Няма карантинирани на работното му място. Сред новозаразените са още: санитарка от СБАЛО-Хасково, медицинска сестра от 19 детска градина – яслена група в областния град, медицински фелдшер от ЦСМП-Хасково, санитарка от МБАЛ-Хасково, и четири лица от Афганистан от бежанския център в Любимец.

Към момента са хоспитализирани 142 души, които се намират за лечение в лечебни заведения за болнична помощ.

Диагностицираните случаи с коронавирусна инфекция в областта от началото на пандемията до момента са 10663. Излекуваните лица са 9198. Починали са 685 души.