24
Сря, Юли
37 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

Сериозно е намалял броят на новозаразените с коронавирус в общините Свиленград и Любимец през последната седмица.

За периода 12 – 19 май новите диагностицирани в Свиленград са 8 души, а в Любимец – четирима. Значително по-малко са и карантинираните в сравнение с преди, сподели пред „Старият мост“ д-р Велина Мавродиева, гл. инспектор в РЗИ – Хасково.

Към 19 май в МБАЛ – Свиленград, се лекуват общо 16 пациенти с КОВИД-19, от които 7 са настанени в Интензивно отделение. През пиковите месеци ноември 2020 г. и февруари и март т. г. 62 легла, предназначени за болни с коронавирус, бяха заети. Цялото Вътрешно отделение бе преобразувано в КОВИД-отделение. Сега вече се приемат и хора с други заболявания, извършват се планови операции.

След отшумяването на „третата вълна“ на COVID-19 противоепидемичните мерки бяха съществено разхлабени. Отменени са ограниченията за работа на заведенията за хранене и развлечения. Хората свободно посещават културни мероприятия, като например концерта, посветен на 24 май, който бе изнесен в градския парк на Свиленград. Спортните събития могат да се посещават при 50 процента запълняемост на местата.

От 1 юни всички ученици се връщат в класните стаи.

СМ