28
Пон, Ное
24 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

Призовавам всички да пазят себе си и околните и да ценят медиците!

Здравейте, казвам се Татяна Парашева, 44-годишна съм. От Свиленград съм, но живея и работя в София. В момента, в който пиша това писмо, за нещастие лежа в Транспортна болница след усложнения от КОВИД-19.

Нямам каквито и да било придружаващи заболявания – през лятото си правих пълни изследвания. Най-младата съм в отделението. Аз съм жената, която чака линейка в София 28 часа след обаждането ни в Спешна помощ и моят случай стана достояние на цяла България чрез телевизията. Не обвинявам лекарите за това, а системата.

Греши този, който казва, че КОВИД-19 е обикновен грип. Заболяването протича много тежко, изпитах го на собствен гръб. До моето легло в болницата бе това на алпиниста Методи Савов, който заедно с Христо Проданов изкачи най-високия връх на Земята – Джомолунгма. Състоянието му се влоши, стана критично, наложи се да го преместят в друго лечебно заведение.

Вчера докараха лекарка от самата болница, в която се лекувам, леглото й е до моето.

Самата аз пътувам за работа с метрото. Винаги нося маска, но далеч не всички пътници носят маски. Лекарите казаха, че е много възможно именно така да съм поела голямо количество вирус и да съм се заразила.

Лекарите, сестрите, целият персонал правят всичко възможно, за да помогнат на болните. При визитациите докторът, останал без глас от изнемога, все пак намира сили да ми прошепне: „Как си днес, Танче, по-добре ли си?“... Всички от болницата са дисциплинирани, търпеливи, всеотдайни, решителни. Много са измъчени. Подреждат се и се приспособяват в движение. А в София е страшно...

Но нека хората да знаят, че има кой да се погрижи за тях, останали са верни самураи... Възхищавам им се и им благодаря!

Пиша това писмо и за да се обърна към моите приятели, познати и съграждани, към всички, до които то достигне, и да ги призова: Спазвайте противоепидемичните мерки, пазете себе си и хората около вас! Ценете медиците! Дано правителството да осъзнае колко важни са, а не да ги разсипва и разбива репутацията им с безумната си система.

Вярно е, че човешкият живот цена няма, но трудът на тези хора заслужава уважение и нужното внимание!