23
Пон, Май
28 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

Лекар от Любимец, фелдшер от филиала на Спешна помощ и медицинска сестра от болницата в Свиленград са сред новозаразените с КОВИД – 19, съобщиха от Областния кризисен щаб – Хасково.

19 свиленградчани и един любимчанин са с положителни проби за коронавирус през последното денонощие. Общо за Хасковска област броят на инфектираните е 84. В Хасково те са 28, Димитровград – 18, Харманли – 10, Тополовград – 3, Симеоновград – 1, Минерални бани – 2 и Маджарово – 2.

Положителна е и детска учителка от детска градина в община Хасково, която не е била на работа от 6 ноември, поради което няма карантинирани деца от градината.

Починали са трима - мъж на 61 години от община Димитровград с диабет и сърдечно заболяване, диагностициран на 6 ноември, мъж на 78 години от община Минерални бани, диагностициран на 29 октомври, за когото в системата не са отразени придружаващи заболявания и мъж на 78 години от община Минерални бани, диагностициран на 3 ноември, за когото в системата не са отразени придружаващи заболявания.

            Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 1211. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 106. На домашно лечение са 682 човека, починали са 63, а напълно излекувани са 360 човека.