01
Съб, Окт
27 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

Жена и мъж от Свиленград са сред инфектираните

За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани тринадесет нови положителни случая на коронавирусна инфекция, съобщават от Областната администрация.

С положителен резултат са изследванията на 53-годишна жена от община Свиленград и мъж на 69 г. от община Хасково, които са настанени в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Хасково. 

Заразени са още жена на 22 г., четирима мъже на 38 г., 30 г., 52 г., 43 г., от община Хасково, мъж на 55 г. от община Свиленград, мъж на 64 г. от община Симеоновград и мъж на 59 г. от община Тополовград, които са оставени на домашно лечение.

Нови случаи на инфектирани има в Регистрационно приемателен център–Харманли. Това са трима 30-годишни мъже. В Центъра за направени общо 51 проби на потребители и персонал, като три от пробите са отчели положителен резултат, а останалите отрицателен. Позитивните на COVID 19 са отделени в самостоятелно помещение, контактните лица са поставени под карантина, извършва се пълна дезинфекция от лицензирана фирма. 

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково до събота, са 232. Хоспитализирани са 24 лица, от които двама в ОАИЛ, на домашно лечение са 48, починалите са 17 , а излекуваните -143.