06
Пон, Дек
15 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

Жена от община Свиленград настанена в Инфекциозното отделение на МБАЛ - Хасково

За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани осем положителни случая на коронавирусна инфекция, двама починали и единадесет излекувани.

Новозаразените са жена на 46 г. от община Димитровград,  жена на 67 г., жена на 63 г. и мъж на 60 г. от община Хасково, и жена на 50 г. от община Свиленград, настанени в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Хасково. Положителен резултат за КОВИД 19 са дали още мъж на 45 г. и жена на 43 г. от община Хасково, които са на амбулаторно лечение. Осмият случай, регистриран в Единния информационен портал, е на жена на 23 г., диагностицирана на територията на друга област и прехвърлена към РЗИ-Хасково, за да изкара останала част от карантината си.

Излекувани са 11 души - петима, настанени в „Специален дом за временно настаняване на чужденци – Любимец“, три жени на 53 г., 44 г., 51 г. и трима мъже на 63 г., 54 г. 30 г. от община Хасково.

Регистрирани са два нови смъртни случая на лица, при които е бил доказан новият коронавирус.  Мъж на 79 г. от община Хасково, който е бил потвърден с положителен резултат за COVID 19 на 20 август в Инфекциозно отделение и на 1 септември изписан от МБАЛ-Хасково за домашно лечение. Мъжът е бил с придружаващи сърдечно и хронично белодробно заболяване и е починал на 7 септември. Вторият случай е на мъж на 88 г. от община Хасково, приет в Инфекциозно отделение на 27 август и на 28 август потвърден с положителен резултат за COVID 19. Починал е на 8 септември в Инфекциозно отделение.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента са 213. От тях хоспитализирани са 21 човека, за домашно лечение - 46, починали - 16, а  130 са излекувани.