24
Нед, Окт
20 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

Петте жени на 34 г., 41 г., 46 г., 57 г. и 59 г. от Свиленград, които дадоха положителни PCR проби за коронавирусна инфекция преди две седмици, са излекувани, съобщиха от Областния оперативен щаб в Хасково. Вторите им изследвания са дали отрицателен резултат.

Както сайтът на в. „Старият мост“ пръв писа, 5-те служителки в банков офис в Свиленград бяха изпратени на домашно лечение, след като тестовете за КОВИД 19 дадоха положителен резултат. От РЗИ казаха, че жените са в добро състояние и не се налага болничното им лечение. Под карантина бяха поставени и близки на заразените. Лицензирана фирма извърши пълно и надеждно дезинфекциране на работните помещения, които обаче останаха затворени за една седмица. Огнището своевременно е локализирано, уведомиха от Регионалната здравна инспекция.

От Областния оперативен щаб съобщиха още, че последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани три нови случая на коронавирусна инфекция, един човек починал, излекувани са, освен петте свиленградчанки, жена на 65 г. от община Хасково и мъж на 33 г. от община Стамболово. съобщиха още от Областния оперативен щаб.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 184.