01
Пет, Юли
19 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

Вече пет станаха случаите на заразени с COVID-19 служители на банков клон в Свиленград. Това стана ясно, след като днес, 19 август, излязоха резултатите и от последната взета проба. Касае се за жена на 41 години, съобщиха от РЗИ. Така от всичките 7 взети проби само 2 са отрицателни, уточниха от Инспекцията.

Както „Старият мост“ пръв вписа“ на 18-и август, други четири служителки от колектива - нa 34 г., 46 г., 57 г. и 59 г., дадоха положителни резултати при тестване за коронавирус.

Всичките установени носители на вируса от местния банков офис са в добро общо състояние, нямат признаци на заболяването и оплаквания и се лекуват вкъщи, казаха от РЗИ. Връчени са им предписания за спазване на 14-дневна карантина. Издирени са всички контактни на тях лица, които също са поставени в социална изолация.

Лицензирана фирма още първия ден е извършила пълна и надеждна дезинфекция на офиса на банката. Във вторник той бе затворен. От РЗИ споделиха, че досега служителите са спазвали всички предпазни мерки – носели са маски, извършвана е дезинфекция и др.

„Почувствах се зле, имах общо неразположение и сама пожелах да се изследвам, оказах се с коронавирус. Сега се чувствам добре“, сподели пред „Старият мост“ една от заразените. Офисът на банката ще остане затворен до второ нареждане. Втори проби на заразените ще бъдат взети към края на карантинния срок.

СМ