Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

55-годишната жена от Свиленградската община, която миналата седмица бе настанена за лечение от коронавирус в Инфекциозното отделение на Хасковската болница, днес ще бъде изписана, съобщиха от Областния оперативен щаб. Взетата й първа контролна проба е дала отрицателен резултат.

След като се прибере у дома си, жената ще бъде поставена под 14-дневна карантина.

Както „Старият мост“ писа, съществуваше предположение, че свиленградчанката е пипнала заразата от съпруга си, който пък се инфектирал по време на сбирка в с. Радовец. Заедно с нея мъжът й също е бил настанен в болницата, но бързо изписан, след като изследването му показало отрицателен резултат.

За последното денонощие на територията на област Хасково са взети 102 проби за наличие на коронавирусна инфекция. Резултатите на 95 от тях се обработват. От 7-те проби, взети от МБАЛ – Хасково, една се е оказала положителна – на 74-годишна жена от Димитровград. От РЗИ – Хасково е постъпила информация за нов положителен случай на коронавирусна инфекция. Касае се за дете на 6-годишна възраст. Момичето е поставено под домашна карантина, а контактните лица са установени.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково, към момента са 95. За последното денонощие са потвърдени 2 нови случая.