Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

Още осем души са напълно излекувани от коронавирус в Хасковска област, съобщиха от Областната администрация. Това са жена на 40 години и момче на 17 години от община Хасково, две жени на 61 и 65 години, момиче на 12 години и мъж на 32 години от община Димитровград, мъж на 70 години от община Любимец и момче на 18 години от община Ивайловград.

За последното денонощие на територията на област Хасково са взети сто шейсет и една проби за наличие на коронавирусна инфекция, съобщават още от областната управа.

От РЗИ-Хасково за взети сто петдесет и три проби. Сто четиридесет и три от тях са направени на потребители и персонал в Дома за стари хора "Кенана"- Хасково. Резултатите им все още се обработват. Останалите десет проби, са осем контроли и две на контактни лица. Те са отчели отрицателен резултат.

От МБАЛ-Хасково са взети 8 проби за наличие на COVID 19. Седем са отчели отрицателен резултат и една позитивен. Положителен резултат е отчела пробата на мъж на 59 години от община Тополовград. Той е бил приет в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Хасково в тежко състояние вечерта на 31 юли с пневмония и придружаващо заболяване - захарен диабет тип II. Мъжът е починал на 2 август. Преди това му е взета проба, чийто резултат излиза положителен на 3 август. След направено епидемиологично проучване се установи, че 59-годишната жена, която бе констатирана през вчерашния ден, живее на територията на друга област, поради което е прехвърлена към РЗИ по местоживеене.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково, към момента са 93. От тях шест са хоспитализирани в МБАЛ – Хасково, един в болница извън областта, двадесет и пет на домашно лечение, трима починали и петдесет и осем излекувани.