19
Пет, Авг
26 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

Петима са новозаразените с COVID 19 в областта

55-годишна свиленградчанка с положителна проба за коронавирус 55-годишна жителка на община Свиленград е дала положителна проба за COVID 19, съобщава Областният оперативен щаб в Хасково.

За последното денонощие на територията на Хасковска област са направени двадесет и пет проби за наличие на коронавирусна инфекция. Тринадесет от тях са взети от МБАЛ-Хасково като седем са на пациенти на лечебното заведение, а шест са контролни. От седемте проби на пациенти на болницата четири са отчели отрицателен резултат, а три - положителен.

Освен свиленградчанката, положителен резултат са дали жена на 50 години от община Тополовград и мъж на 76 години от община Димитровград. Всички те са настанени в инфекциозно отделение. Останалите шест контролни проби са отрицателни. Четири от тях са втора контрола на жените на 55 и 67 години от община Хасково, на мъжа на 31 години, също от община Хасково, и на мъжа на 53 години от община Харманли, и две са първи контроли на мъжа на 47 г. и жената на 57 г. от община Димитровград, които предстои да бъдат изписани от Инфекциозно отделение през днешния ден.

Дванадесет проби са взети от РЗИ-Хасково. Две от тях са на контактни лица, те са изследвани и са отчели отрицателен резултат. Десет от пробите са контролни. Техните резултати все още се обработват. Към здравната инспекция е постъпила информация за още два нови положителни случая на коронавирусна инфекция. Касае се за мъж на 62 години и жена на 61 години от община Хасково. Контактните им лица са установени и са им връчени предписания за поставяне под домашна карантина.  

   Общо пет са новозаразените на територията на област Хасково за последното денонощие.