07
Вт, Фев
24 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

112 проби за COVID-19 взеха днес здравни инспектори от обитателите и персонала в Дома за възрастни хора с психични разстройства в село Пъстрогор край Свиленград, съобщиха от Областната администрация.

4 проби пък са с взети от жители на община Свиленград, пасажери от полети с доказано заразени с коронавирус пътници. И четиримата изследвани са пътували със самолет от Нидерландия, но в момента се чувстват добре, казаха инспектиращи.

На територията на цялата Хасковска област през днешния ден за наличие на коронавирусна инфекция са взети общо 119 проби. 3 проби са взети от МБАЛ Хасково, 2 от които на персонал и 1 контролна проба на 39-годишната жена, настанена за лечение в ОАИЛ с доказан COVID 19.

118 от пробите са с отрицателен резултат. Положителна е контролната проба на 39- годишната жена, която остава за лечение в болницата.

Установени са контактните лица на 44-годишната жена от община Стамболово, чиято положителна проба бе обявена тази сутрин. На самолета, с който тя се е завърнала от Нидерландия на 8 май, са пътували общо 14 души от област Хасково - 5-ма от община Хасково, 4-ма от община Стамболово, 3-ма от община Любимец и по 1 от община Харманли и община Минерални бани. Още при пристигането на всички тях е връчено предписание за поставяне под 14-дневна карантина. От летището до дома си жената е пътувала с кола, шофирана от неин сродник, който също е поставен под карантина. В колата са се возили и другите 3-ма пътници, живеещи на територията на община Стамболово.