01
Пет, Юли
19 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

48-годишният свиленградчанин, който на 20 април влезе в Инфекциозното отделение на МБАЛ в Хасково заради COVID-19, бе изписан днес. И двете му последователни контролни проби са били отрицателни.

Към момента мъжът е в добро здравословно състояние. Той е отведен с линейка до къщата си в с. Младиново, където живее след завръщането си преди около месец от гурбет в Англия. Ще остане още 28 дни под домашна карантина.

Припомняме, че пострадалият е от Свиленград, но живее сам в с. Младиново, където си е купил къща. Завръщайки се от Англия на 11 април, където работел като готвач, той директно се е прибрал от софийското летище с рент-а-кар в селото и се е самокарантинирал. Проверка на компетентните органи е установила, че гурбетчията стриктно е спазвал правилата на изолация. Навестявали го само негов братовчед със съпругата си от съседно село да му носят храна. Въпреки че е нямало пряк контакт помежду им, цялото четиричленно роднинско семейство бе поставено под 14-дневна карантина, която изтича на 5 май. Чувстваме се добре и нямаме симптоми на вируса, сподели пред „Старият мост“ съпругата Димитрина Хубенова. Сестрата на пострадалия, която живее в Свиленград, също му е носела храна, но я оставяла до вратата, без да контактува с него и засега не е поставена под карантина, казаха разследващи.

Впрочем, за днешния ден на територията на област Хасково са изследвани 19 проби за наличие на коронавирусна инфекция. Всички те са дали отрицателен резултат. Единадесет от изследваните проби са регулярни на персонал от Инфекциозното отделение към МБАЛ-Хасково. Две проби са взети от пациенти с грипоподобни симптомир а 4 са били контролни.

СМ