Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

 Обявена е грипна епидемия в цялата страна от 6-и до 11-и март. Това стана със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Преустановяват се учебните занятия в училищата, детските и женските медицински консултации, профилактичните прегледи и имунизации, както и провеждането на планови операции и свижданията във всички лечебни заведения. Препоръчва се да не бъдат провеждани спортни, културни и др. масови мероприятия. Детските градини ще работят, но се препоръчва по възможност децата да си останат в къщи.

В Свиленградската и Любимецката общини има завишаване на броя на заболелите, които в момента са около 150 на 10 000, малко под критичната граница, съобщиха от РЗИ.

На регионалните здравни инспекции е възложено да уведомят областните управители, кметовете на общини и лечебните заведения в съответната административна област за въведените противоепидемични мерки. За създаването на необходимата организация по преустановяване на учебните занятия трябва да бъдат уведомени и регионалните управления на образованието.