Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

Офисът е четвъртият в страната, а услугите му са напълно безплатни за пациентите

Най-голямото лечебно заведение в България „Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда“, което държи 47 % от здравеопазването в страната ни, разкрива офис в поликлиниката в Свиленград. Най-вероятно той ще заработи от февруари 2020 г. Предстои сключване на договор между управителя на МБАЛ-Свиленград и Медицински център 1 д-р Димитър Ермов и представители на клиниката.

Офисът в Свиленград е четвъртият в страната, а услугите му ще са напълно безплатни. Такива в момента има единствено в София, Варна и Пловдив. Целта е да се улеснят пациентите с информация и съдействие относно възможностите за диагностика и лечение във всички лечебни заведения от веригата в България и Турция.

Предимството е, че пациентите на МБАЛ-Свиленград ще бъдат приемани с привилегия и без забавяне в „Аджибадем Сити Клиник“, когато не може да им се помогне в местната болница. Мнозина пък избират лечение в Турция, но тръгват по частен път. Когато заминат чрез помощта на офиса на „Аджибадем“, те ще ползват преференциални цени в южната ни съседка и ще се изпращат там от името на д-р Гюрай Ходжeв - официален представител на веригата от болници и здравна система „Аджибадем“ - Република Турция за България.

Пациенти, обърнали се към офиса на „Аджибадем“ в Свиленград, ще могат да получат информация за лечебните заведения и специалистите от веригата, да поискат безплатно второ мнение от лекар в Турция или да си запишат час за преглед и лечение. Когато става въпрос за медицински услуги в Турция, пациентите и близките им могат да разчитат и на съдействие при оформянето на документите и организирането на престоя в чужбина. Най-често български пациенти търсят в Турция онкологично лечение и сложни неврохирургични и ортопедични операции, както и някои видове лечение, които все още не се предлагат в България, като кръстосани бъбречни трансплантации или иновативни клетъчни терапии, в които специалистите на „Асжибадем“ са много успешни.

Информационни офиси на Здравна група „Аджибадем“ вече работят в 35 града в 22 държави по света. Част от голямото семейство на здравната верига са също 22 болници и 20 медицински центъра в 5 държави.

„Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда“ е най-голямото лечебно заведение в България, построено и развито с частни инвестиции. Открита е през 2006 г. като част от здравната група на японския лекар и предприемач д-р Торао Токуда. Oтличава се с модерно технологично оборудване, уникални за страната медицински услуги и иновативни техники за диагностика, лечение и профилактика, спешни състояния и здравни грижи в почти всички медицински направления.

Диляна ЦВЕТКОВА