27
Пон, Юни
12 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

Всеки ден има ухапани от кърлежи

Облаци от комари атакуват пътници и служители на граничния пункт Капитан Андреево. „Спасение от тях няма, хапят до кръв. Махаме с ръце като перки на вентилатори, за да ги отпъдим, но гадините непрекъснато налитат“, оплакват се хората.

Гранични служители от пункта споделят, че от турска страна на две седмици пръскат срещу комари. Преди време комшиите заобикаляли и през нашето КПП и са третирали срещу кръвосмучещите насекоми, но вече преустановили тази практика. Нашите власти пък изобщо не били предприели никакви действия досега.

И друга напаст тормози местното население. По баира, даже и в зелените площи на Свиленград са плъзнали пълчища кърлежи. Целогодишно всеки ден идва поне по един пациент, ухапан от кърлеж, споделиха от Бърза помощ. Нашенец пък разказа, че когато бил на лозето си близо до него спряло диво зайче. Цялото било просто почерняло, нацвъкано с паразити . От Общинската администрация в Свиленград не дават информация дали и кога ще се третират площите срещу комари и кърлежи. „Старият мост“ зададе тези въпроси на местната управа, но отговор до редакционното приключване на броя не бе получен.

СМ