02
Нед, Окт
27 Нови статии

Здравеопазване
Инструменти
Шрифт

Лекар дерматовенеролог от Хасково започна работа в свиленградската поликлиника. От 18 септември д-р Даниел Янков вече приема пациенти в кабинета си на втория етаж. Работното му време е всеки понеделник и сряда от 14 до 17 часа. Прегледите са както по Здравна каса, така и на частно. Повече от 12 души посетиха кабинета на дерматолога още през първия му работен ден тук. От доста време имах нужда от услугите на такъв специалист, сподели възрастна дама, но ми бе невъзможно да замина в друг град на преглед. Припомняме, че от няколко месеца в Свиленград няма практикуващ дерматолог.

Д-р Даниел Янков е завършил медицина през 1993 г. във ВМИ – Стара Загора. Специализирал е кожни и полово предавани болести. Работил е в Кожния диспансер в Хасково. „В Свиленград ме доведе предизвикателното предложение, което отправи управителят на поликлиниката д-р Ермов към мен. Впечатлен съм от желанието му да преобрази кадрово и материално-технически „Медицински център 1“ - Свиленград и това е един от мотивите да стана част от неговия екип“, сподели пред „Старият мост“ д-р Янков.

Той ще извършва прегледи и лечение на екземи, алергични дерматити, гъбични заболявания, диагностика на доброкачествени новообразования, полово предавани болести и др. По думите на специалиста най-често през есента пациентите му се оплаквали от екземи, пърхот и псориазис, а летния сезон отключвал алергичните реакции и гъбичните заболявания. Тайната на красивата кожа е добрата медицинска козметика и правилният начин на живот, подчерта д-р Янков. Като пример медикът посочи, че 90 % от младежите в Северна Америка боледували от акне. При юношите от индианското население и Южна Америка не се наблюдава такъв проблем, защото те не консумират бяла захар и бял хляб, уточни дерматологът. Надявам се, че ще успея да помогна на повече пациенти в Свиленград, сподели още той.

Диляна ЦВЕТКОВА